A teljesítés lépései:

 

  1. Regisztráció a GeoGo oldalán
  2. A túra teljesítése
  3. Díjazás átvétele (amennyiben van rá igény)

 

Túra teljesítése:

 

A túra indítása a Rajt menüpontból, a teljesítés igazolása a GeoGo alkalmazás segítségével történik. Mielőtt belevágnál, javasoljuk, hogy látogass el a GeoGo oldalra, és figyelmesen olvasd át a technikai tudnivalókat.

 

Rajt:

 

A túra Nagykovácsiból indul a Kovács Cukrászda kapujától (2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 119.), a Nagyboldogasszony-templomtól egy percre. A kapun találsz egy rövid köszöntőt.

Az Alpin Team javaslata, hogy túra előtt teszteld le a Cukrászda süti- és kávékülönlegességeit, megéri. :)

 

 

Pontok:

 

-          A túrán 8 pont van kijelölve, ezek leírását megtalálod a Pontok menüpont alatt.

-          Nincs kötelező útvonal! (Ajánlott útvonalat találsz az oldalon.)

-          Nincs kötelező pont-érintési sorrend!

-          Nem kötelező minden pontot érinteni!

-          Már 5 pont „begyűjtése”, és eljutás a célig, sikeres teljesítést eredményez.

 

Szintek:

 

-          5 pont begyűjtése esetén: „zöld” szint, ajánlott családdal túrázóknak, a tájékozódási túrákkal való ismerkedőknek, illetve azoknak, akik nem szeretnek „feszes” szintidőre túrázni.

-          6 pont begyűjtése esetén: „kék” szint, ajánlott rutinosabb túrázóknak, akik szeretik a teljesítménytúrázással járó izgalmakat.

-          7 pont begyűjtése esetén: „sárga” szint, ajánlott gyorslábú, tájékozódásban tapasztalt túrázóknak, terepfutóknak, montisoknak.

-          8 pont begyűjtése esetén: „fekete” szint, ajánlott kihívást kereső terepfutóknak, montisoknak.

 

Fontos! A túra indulásakor nem kötelező eldöntened, hogy melyik szintet kívánod teljesíteni! Menet közben mérlegelheted, hogy még hány pont begyűjtése férhet bele a szintidőbe, lényeg, hogy minimum 5 pontod legyen meg.

 

Teljesítési mód és szintidő:

 

A túra teljesíthető gyalogosan vagy hegyi kerékpárral vagy gyalogosan + sílécen.

Az egységes szintidő: 7 óra!

Vagyis teljesen mindegy, hogy a zöld szintet szeretnéd gyalogosan bejárni, vagy a feketét kerékpáron, a szintidő mindenhol 7 óra!

 

Cél:

 

A túra céljának az Alpinbike – Alpinrun Kerékpáros és terepfutó szaküzlet (1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. / 31. épület) ad helyet. Az üzlet megközelíthető a Spider Club narancsszínű fémajtós bejáratán keresztül. A parkolás az utcában hétköznap 08:00-18:00 között fizetős. Innen a rajtba átjutás a BKK 29-es és 63-as buszjárataival, egy átszállással, kb. egy óra a visszaút. A legrövidebb műúton kerékpárral 16 km a visszatekerés a rajtba.

 

 

Online követés:

 

A túra a GeoGo-nak köszönhetően online követhető. A pontok helyén a bejárások alkalmával 99%-ban találtunk 4G hálózatot.

 

Feladás:

 

Amennyiben véletlenül feladásra kényszerülsz, kérünk, hogy valamilyen formában (telefon, sms, email) tudasd velünk, hogy ne aggódjunk feleslegesen. Köszönjük!

 

Teljesítési díj és díjazás:

 

A túra alapvetően ingyenes. Sikeres teljesítés esetén neved bekerül a több szempontból szűrhető Teljesítési listába.

Amennyiben igényt tartasz a túra teljesítési érmére, a célban lehetőséged van annak átvételére. Az érem mind a négy szintnél azonos, a szalag színe jelöli, hogy melyik szintet teljesítetted.

Az érem mellé jár még egy 5%-os vásárlási kupon, amit a célban válthatsz be nyitvatartási időben (lásd: lejjebb). Egy vásárlásnál egy kupont használhatsz fel, időbeli korlát nincs. A kupont terepfutó, kerékpáros, túrasí, siklóernyős és mászó ruházat, felszerelés, illetve High5 táplálékkiegészítő vásárlása esetén használhatod.

 

Az érem és a kupon átvehető nyitvatartási időben az Alpinbike – Alpinrun Kerékpáros és terepfutó szaküzletben (1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. / 31. épület):

-          Hétköznap 13:00-20:00 között.

-          Szombaton 10:00-16:00 között.

 

Abban az esetben, ha nem nyitvatartási időben érkeznél a célhoz, és igényled az érmet és a kupont, akkor küldj egy email-t az alpintrail@alpintrail.hu címre, amiben add meg postacímedet, és a díjazást elpostázzuk részedre. Ennek plusz díja nincs. A teljesítés díját ebben az esetben a válasz-email-ben megadott számlaszámra kellene utalnod.


Teljesítési díj: 4 000 Ft.

 

Felszerelés:

 

-          Ha szeretnéd az online követést, akkor a mobilnettel rendelkező okostelefon kötelező felszerelés. A túra a GeoGo alapján offline módban is teljesíthető.

 

Javasolt felszerelés:

 

-          Budai-hegység turistatérképe

-          tájoló

-          GPS készülék vagy sportóra, feltöltve a tervezett nyomvonallal, a Pontok menüpontban javasolt útvonalat tölthetsz le, de az nem kötelező, saját tervet is összerakhatsz

-          a hosszabb távokon fejlámpa, különösen az őszi-téli időszakban

-          tartalék elemek, powerbank (fejlámpához, GPS-hez, telefonhoz)

-          elsősegély csomag

-          a megszokott túrafelszerelésed (cipő, ruházat, túrabot, folyadék, élelem, stb.)

-          kerékpárosoknak felszerelés

 

Ellátás:

 

 A rendezvény teljes egészében önellátó. Úgy vigyél magaddal élelmet és folyadékot, hogy kitartson a túra alatt. Mivel a pontok közelében sok helyen van lakott település, ezért az utánpótlást nem nehéz megtervezni. Egyedül az ALPINBIKE pont több kilométeres körzetében nem tudsz vizet fellelni, azt vedd számításba.

 

Etikett a természetben:

 

Ha már „bejáratott” túrázó vagy, akkor ezt nem szükséges elolvasnod, de a természetjárás írott és íratlan szabályait mindig érdemes átismételni.

A túrázó

-          betartja az adott erdészet mindenkori szabályait, mind a tűzgyújtási tilalmakra, mind a védett növények védelmére vonatkozóan,

-          semmilyen körülmények között nem szemetel,

-          nem zavarja a természet csendjét zene kibocsátásra alkalmas eszközzel, hangos kiabálással.

Valamint -, mivel az útvonal nem kötött, ezért - az útvonalat úgy válaszd meg, hogy ne sérts magánterületet, illetve az erdészet vagy hatóság által lezárt területeket.

 

Felelősség:

 

A túrán való részvételre irányuló döntést mindenki saját felelősségére hozza meg úgy, hogy figyelembe veszi

-          fizikai, lelki kondícióit

-          az időjárási viszonyokat

-          a napszaki viszonyokat

-          az erdőlátogatási tilalmakat (aktuális erdőlátogatási tilalmak)

-          a tájékozódási, térképolvasási, tájoló-kezelési, GPS-kezelési képességeit

-          és minden egyéb olyan tényezőt, amely befolyással lehet a túra teljesítésére.

 

 A túra létrehozójától semmilyen jogcímen nem követelhető kártérítés!

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült